Patronals i sindicats signen el conveni de cava amb pujades de sou del 2%

0
889

Avui divendres, 12 de juliol, les patronals Institut del Cava i PimeCava i els sindicats majoritaris CCOO i UGT han signat el nou conveni del cava per al trienni 2018-2020, que contempla increments salarials del 2% o superiors.

Les negociacions dels darrers mesos entre empresariat i representants dels treballadors han acabat amb l’acord d’increments salarials del 2% tant pel 2018 com pel 2019, i del 2,5% pel 2020. L’Institut del Cava recorda que “històricament, el conveni de cava i vins escumosos de Catalunya es caracteritza per fixar retribucions salarials superiors a la resta de convenis del sector vitivinícola”.

Com a novetat, el nou text inclou un sistema de classificació del personal, que passa de categories professionals (àrea tècnica, àrea comercial, àrea de producció i àrea administrativa) a grups professionals, així com una definició de les seves funcions. Així mateix, el conveni també preveu un protocol per a la prevenció i l’abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe.

FER UN COMENTARI