Pensions? Això s’acaba…

0
131

Cada cop hi ha més veus que ens ho diuen i ens expliquen que en el futur això de les pensions públiques serà un bon record. I ens diuen les causes: vivim molts anys, és a dir, que cobrem la pensió durant massa anys; i cada vegada hi ha menys gent treballant (atur, robotització), per tant, es recapten pocs diners per poder pagar les pensions: i ambdues afirmacions són certes. Vol dir que les pensions són una causa perduda? No! Vol dir que no ens podem quedar amb aquesta part de la veritat que ens mostren, i que hem de defensar el dret a les pensions públiques.

La voluntat de conduir les pensions públiques al terreny de la iniciativa privada és cada cop més evident, més descarat, però alhora més ocult a l’opinió pública. Actualment les pensions estan assetjades per dues maniobres del neoliberalisme: el PEPP i la Motxilla Austríaca.

Iai@flautes Garraf i Marea Pensionista del Garraf estem treballant diversos temes i estem en disposició d’oferir xerrades a associacions de veïns o altres col·lectius per explicar que les pensions públiques sí que tenen sortida, que el problema no és econòmic –com diuen– sinó polític, com amaguen. I xerrades sobre aquestes noves amenaces que volen ofegar les pensions: PEPP i la Motxilla. Els jubilats actuals tenim drets perquè generacions anteriors els van anar forjant i nosaltres els vam saber defensar i ampliar. Aquests drets no són nostres, els hem de transmetre a les noves generacions. Únicament treballant junts podrem fer-ho.

Iai@flautes Garraf i Marea Pensionista del Garraf

Vilanova i la Geltrú

FER UN COMENTARI