Per què volíem un Delegat del Govern al Penedès

0
205

Al febrer farà dos anys que el Penedès es va constituir com a vegueria. Una condició sine qua non per poder tenir una Delegació del Govern i que la Generalitat pugui descentralitzar els seus serveis al territori. Sabem que la Llei de Vegueries està parada, però com que la condició per tenir Delegació era que estiguéssim reconeguts com a tal, molta gent vam treballar molt per aconseguir-la, perquè enteníem que el Penedès es mereix tenir uns serveis territorials de la Generalitat. Perquè entenem que el Penedès necessitava que la política de país estigués més propera a la seva gent, i sobretot, perquè tenim dret a governar el nostre destí col·lectiu des d’una òptica pròpia, i no esquarterats en tres vegueries que no respectaven la nostra identitat i trajectòria històrica.

Fa unes setmanes el delegat del Govern es lamentava que, tot i estar nomenat com a delegat al Penedès, no es desenvolupaven els serveis de la Generalitat al territori. Però, per què volíem un delegat del Govern? Precisament per defensar els interessos del territori, i per tenir un interlocutor amb el Govern de la Generalitat. Per tenir una estructura territorial que pogués afrontar els reptes que tenim com a territori.

Sobre el Penedès es projecten reptes estratègics, el Quart Cinturó, el Corredor Mediterrani, l’estació de l’AVE a Vilafranca per donar servei a la vegueria, el Logis Penedès, la conservació del paisatge, els serveis d’ensenyament, promoció de l’ocupació i serveis socials, però tenim el delegat sol, sense equip de govern ni directors dels Serveis Territorials que ajudarien a fer sentir la veu del territori i a defensar quin Penedès volem i com el volem. Creiem més que necessari que la Conselleria de Vicepresidència i Economia desplegui els Serveis Territorials al Penedès. Cada dia que passa sense tenir-ne és un dia perdut, i no en volem perdre més.

Jaume Casañas, geògraf polític

Cunit

FER UN COMENTARI