Cap sorpresa a Vilafranca. Dijous al migdia Junts per Vilafranca anunciava que renovava el pacte de govern amb el PSC i, per tant, Pere Regull seria reelegit alcalde amb 12 vots (7 de JxVilafranca i 5 del PSC). Pocs minuts abans de la una, els 21 regidors del ple, que prèviament havien pres possessió del càrrec, han votat i Regull ha rebut, novament, la vara d’alcalde. En el seu parlament, l’alcalde ha agraït al PSC la confiança per haver renovat “un acord fonamental per la Vilafranca del futur” i ha destacat que “ara més que mai cal tenir un govern sòlid per afrontar tots els reptes pendents”.

Entre els vint-i-un regidors que avui han pres possessió del càrrec, hi ha fins a vuit cares noves. La més significativa la d’Eladio García, de Ciutadans, partit que per primera vegada ha obtingut representació en detriment del PP, que l’ha perduda. García ha estat l’únic regidor que ha jurat el càrrec, els socialistes l’han promès, mentre que la resta (VeC, CUP, ERC i JxV) han recollit l’acta de regidor “per imperatiu legal” manifestant, en la majoria dels casos, que treballaran per la vila i per aconseguir la llibertat del país, l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Cada fórmula escollida que feia referència a la qüestió nacional ha estat aplaudida per un saló de plens ple a vessar.

Un cop escollit l’alcalde el primer a prendre la paraula ha estat Eladio García, que s’ha felicitat de la seva entrada al consistori, la qual ha qualificat d’una “bafarada d’aire fresc” i s’ha posat al servei de tota la ciutadania per construir i col·laborar dins el marc constitucionalista. Ramon Arnabat (Vilafranca en Comú) ha demanat al nou govern que sigui més transparent i receptiu a les propostes de l’oposició i s’ha lamentat de “les corredisses de dos partits per apuntalar Regull” i que s’hagi renovat el pacte JxV-PSC: “la sòciovergència és la menys representativa del ple, només suma el 49% dels vots”, ha dit.

El ple de l’Ajuntament de Vilafranca.

Aquest també ha estat el primer ple com a regidors per a Noel Viñas i Maria Ramon, de la CUP. Viñas ha anunciat que des de la seva formació treballaran “perquè mai ningú se senti exclòs de l’Ajuntament” i ha tingut un record pels 9 antifeixistes: “seguirem dempeus contra la demofòbia de l’estat espanyol i la repressió”, ha conclòs.

Francisco Romero, cap de llista del PSC, ha agraït la “complicitat” de JxV durant aquesta darrera legislatura de govern conjunt i ha fet valdre la tasca que han dut a terme en els últims quatre anys. Romero ha subratllat que formaran un “govern estable, obert al diàleg amb tothom, un govern transversal igual que ho és la realitat vilafranquina”. A més, ha afegit que el seu grup sempre s’ha mostrat contrari a la judicialització del procés i ha insistit en la necessitat de trobar una solució política.

Esquerra Republicana, la segona força més votada el 26 d’abril, s’ha lamentat que Pere Regull hagi optat pactar amb el PSC en lloc d’amb ells i ha lamentat que “hagi refermat el compromís amb el 155”. “No hi ha res que justifiqui aquest acord, només les ganes de mantenir-se a la cadira”, ha manifestat Mònica Hill. En la seva intervenció Pere Regull ha subratllat “l’estabilitat de govern” que garanteix el pacte amb el PSC i ha afegit que “el que seria dolent per Vilafranca seria tenir un govern a trompicons”. Tot i això, l’alcalde s’ha mostrat obert a incloure més forces al govern i ha conclòs que treballarà per “un govern humà” i ha acabat la seva intervenció mostrant-se convençut que “la història un dia dirà que hem defensat els interessos de Vilafranca i del país amb dignitat”.

 

 

 

FER UN COMENTARI