Pere Sàbat (ERC) es postula com alcalde de Vilafranca amb el suport del president de la Generalitat

0
177

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va acompanyar ahir dilluns el portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Vilafranca, Pere Sàbat, en l’acte de presentació del regidor com alcaldable a la capital de l’Alt Penedès en les eleccions municipals de l’any que ve. Amb una posada en escena pròpia d’actes de final de campanya i amb l’assistència d’unes 300 persones que omplien la platea del Teatre del Casal (entre les quals diverses alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores republicanes d’arreu de la vegueria), Sàbat va desgranar les principals línies que el projecte d’ERC es fixa com a estratègiques per liderar un canvi de model de ciutat i afrontar els principals reptes de futur: “Depèn de les decisions que es prenguin ara ens podem convertir en un territori pròsper o bé en la porta del darrere de Barcelona i Tarragona”, va reblar.

Entre aquests reptes, Pere Sàbat va apuntar com a prioritaris la lluita contra les desigualtats socials, econòmiques i de poder que afecten moltes veïnes i veïns de Vilafranca; la revitalització del comerç local; la necessitat de repensar estratègies per fer front a la pèrdua de teixit industrial que ha patit la comarca en els darrers anys; o fer front a reptes d’àmbit territorial com ara el preu del raïm. L’alcaldable per ERC a l’Ajuntament de Vilafranca va mostrar-se convençut que el govern de Vilafranca ha de treballar per preservar el paisatge i garantir que els viticultors cobrin un preu digne per al raïm “no es pot entendre el Penedès sense vinyes, però tampoc sense indústria. O repensem estratègies o no ens en sortirem”, va indicar. Pel que fa a la crisi social i econòmica que ha fet augmentar el nombre de famílies vulnerables de la vila, Sàbat va anunciar que treballarà perquè tots els veïns i veïnes de Vilafranca puguin empadronar-se. “És hora que Vilafranca recuperi el punt central que ha perdut en aquesta última dècada. Hem de donar resposta als reptes de futur i aquesta resposta no la poden donar els que estan al govern des del 1999 i el 2003”, va manifestar.

L’acte va començar amb la intervenció de quatre militants d’ERC que van glossar la figura de Sàbat i el va tancar el president de la Generalitat. Aragonès va mostrar-se convençut que el regidor vilafranquí serà el nou alcalde de Vilafranca “perquè té un projecte transformador, ambiciós i necessari”. La intervenció del president de la Generalitat es va veure interrompuda per la presència, entre el públic, d’una desena de joves que al crit de botifler van recriminar-li que la Generalitat no s’hagués retirat en l’acusació contra el vilafranquí Adrián Sas i per la qual el jove ha estat condemnat a tres anys i mig de presó.

 

FER UN COMENTARI