Persones armades amb “smartphones”

0
159

Una de les iniciatives que s’han dut a terme al Baix Penedès gràcies a l’incansable cunitenc Jaume Casañas han estat les rutes d’instagramers per diferents municipis de la comarca. Uns tres pobles cada matí eren visitats per un grup de persones armades amb un mòbil que es dedicaven a penjar les fotos d’aquests municipis en aquesta xarxa. Aquesta és una tasca molt lloable. Això a banda, es parlava amb alguna empresa de restauració i sempre sorgia un petit moment per a la gastronomia d’aquests promotors de la comarca.

Els mitjans de comunicació s’han d’actualitzar al ritme del dia a dia, que els imposa uns canvis que han d’anar complint si no volen quedar emmudits en les voreres de la societat. Pel que fa a la ràdio i a la televisió, això d’imposar uns continguts a unes hores concretes ja no funciona. Avui en dia el comandament a distància i les grans plataformes televisives estan fent molt de mal a tots aquests mitjans que ens imposaven uns continguts que ja no volem mirar. Les diferents entitats que en teoria vetllen pel territori haurien d’invertir més diners en aquest tipus d’iniciatives que poden arribar molt més lluny.

La gràcia de tot plegat és que aquests aficionats o professionals de la fotografia donaran a conèixer arreu una visió diferent del municipi que no pas les fotografies oficials que sempre es posen. Descobrirà i compartirà racons que potser fins en aquell moment no havien estat valorats per la majoria de la gent. Aquesta és una molt bona idea a nivell penedesenc. No és una cosa tan complicada i pot arribar a mil racons dels municipis que integren aquest ampli territori. Se’n parlaria molt, de nosaltres, i els participants, si es realitza amb uns mínims, segur que també estarien molt satisfets. Hem de potenciar el que tenim més a tocar i La Fura és un gran exemple d’aquesta proximitat que tots els lectors agraïm cada setmana.

FER UN COMENTARI