Dimarts el grup municipal del PSC  feia públic mitjançant un comunicat el seu malestar per com l’equip de govern està gestionant el projecte de nou passeig  al dic de llevant del Port que servirà per connectar el parc de Ribes Roges amb el dic de ponent.

Volen un procés participatiu

Els socialistes es queixen que el projecte s’havia aprovat al mes de juliol sense cap informació prèvia ni cap procés de participació. “El PSC denuncia l’actitud del tripartit municipal que, lluny d’actuar amb mesures que afavoreixin la transparència i la participació, ha decidit no informar a la ciutadania d’una actuació que es realitzarà els propers mesos i que comporta una actuació a l’espai públic de manera destacada”.

Ports de la Generalitat preveu invertir gairebé 1 milió d’euros en la millora del Port de Vilanova i des del  PSC s’insisteix que l’actuació és positiva perquè ajudarà a integrar i millorar els espais públics d’aquesta zona, però lamenta “les formes d’actuar per part del govern fent política als despatxos i d’amagat a la resta de l’oposició”.

El grup socialista creu que el govern hauria d’haver obert un procés participatiu igual que el de la plaça del Port, on la ciutadania va participar-hi activament: “el projecte i l’obra, com el seu finançament, van a càrrec de Ports, tal com succeí a la plaça del Port”, apunten.

Davant aquestes manifestacions, l’alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, ha explicat que el mes de març d’aquest any en un Consell del Port “davant tots els agents” Ports va presentar el pla d’inversions pel port comercial, el port esportiu i la façana. “D’aleshores ençà s’han fet dues rodes de premsa i dues visites in situ i també” i ha apuntat que en aquell moment ja hi va haver aportació veïnal. Arnau, ha recordat també que a finals del 2017, quan el PSC formava part del govern, Ports ja va anunciar la previsió de fer aquesta inversió.

El Consell Municipal del Port és un òrgan de participació ciutadana del qual en formen part entitats i empreses que operen al Port; agents econòmics; l’Associació de Veïns de Baix-a-mar; ens públics com l’IMET i Neàpolis; l’Ajuntament, amb presència de tots els grups municipals, i Ports de la Generalitat.

L’alcaldessa ha insistit en el fet que la inversió la fa Ports i s’ha mostrat disposada a enviar de nou tota la informació a qui la requereixi.

FER UN COMENTARI