Pimecava: “Si hi ha boicot, la incidència no és significativa”

0
926

En aquests termes s’ha expressat aquesta setmana el president de la patronal de les caves petites i mitjanes, Xavier Nadal, per referir-se al possible boicot al sector del cava. No nega que hi pugui haver algun cavista que en pateixo, però “no és significatiu”. Al seu parer, “el consumidor intel·ligent sap desgranar el gra de la palla”.

El president de Pimecava, que finalitza el seu mandat a 31 de desembre i que ha anunciat que s’està treballant en una presidència compartida, ha fet un balanç positiu del que portem d’any. Entre les dades que ha donat, comparant el primer semestre d’enguany amb el de l’any passat, hi ha un augment del 6% de les vendes generals (+7,5% en els mercats internacionals i +2% al mercat estatal) i del 17% dels caves prèmium (+25% al mercat interior i + 10% a l’estranger). Uns percentatges positius, tenint en compte que estem en un “context econòmic no normalitzat”. Segons Nadal, si els cellers petits i mitjans ja exportaven molt quan es va crear la patronal l’any 2006, aquesta fortalesa encara ha anat a més en aquest període; actualment hi ha 90 caves que exporten a Alemanya, 89 que ho fan al Japó i 55 a Suècia, per exemple. Nadal veu lògic anar a buscar mercats llunyans, tenint en compte que “a Espanya en els últims trenta anys s’ha passat de 25-30 DO a més de 90, i si cada comunitat autònoma recomana els seus vins, els de fora tenen més dificultats”.

Ara cal més promoció
Per al cavista que presideix Pimecava des de la seva fundació, el sector ha de fer en endavant molts esforços de promoció ja que considera que ja es treballa bé el producte, però que falta saber-se vendre. Recorda com a èxit de la pressió exercida per la patronal la segmentació dels caves segons si són de nou, quinze o trenta mesos de criança, i entén que “ara cal posar en valor els caves fets a consciència”.

FER UN COMENTARI