Al mes d’abril entraran a viure els primers usuaris i usaries dels setze allotjaments tutelats per a la gent gran que ha construït la Fundació Pinnae al carrer Sant Bernat de Vilafranca i la gestió de la qual recaurà en la Residència Inglada Via. L’edifici, està concebut perquè hi visquin persones majors de 65 anys autònomes i a més dels habitatges compta amb diferents espais i serveis comuns per tal de facilitar la sociabilització de totes elles i poder acollir també la realització de diverses activitats. “No és un edifici de pisos de lloguer per a la gent gran. És un establiment de serveis socials que, entre tots els serveis que ofereix, inclou el lloguer d’habitatges independents”, anunciava Marga Padullés, directora tècnica de la Residència Inglada Via, durant l’acte d’inauguració celebrat aquest dimecres.

Els setze apartaments són per a una o dues persones i fan uns 40 m2. Estan fets i equipats pensant en la gent gran, és a dir, totalment adaptats, sense cap barrera arquitectònica i amb mobiliari i electrodomèstics fàcils d’utilitzar i netejar per facilitar la seva autonomia. L’equipament estarà dinamitzat per una treballadora de la Residència Inglada Via i durant les 24 hores del dia hi haurà una persona a la recepció de l’edifici per donar suport a totes les persones usuàries i atendre les seves demandes o necessitats que els puguin sorgir. El preu d’accés a aquest equipament és a partir dels 1.500 euros per habitatge, incloent-hi a més del lloguer, diferents serveis compartits (neteja, subministraments, activitats dirigides, etc) i els subministraments.

Tres equipaments per a la gent gran

L’edifici on es situen els Allotjaments per a la gent gran va ser adquirit l’any 2018 per la Fundació Pinnae a partir dels ingressos obtinguts amb la venda d’un solar al carrer Princesa de Barcelona: “Des d’un primer moment teníem molt clar que volíem destinar aquests diners a crear un equipament al territori i que fos útil, necessari i ens permetés gestionar-lo directament”, anunciava el president de Pinnae, Martí Soler. Ell mateix subratllava que amb aquestes instal·lacions i el futur centre de dia que està construint a la casa Berch i Galtés i que preveu inaugurar abans de finals d’any, a més de la Residència Inglada via la Fundació comptarà amb quatre edificis de serveis per a la gent gran.

Interior d'un dels pisos
Interior d’un dels pisos per a la gent gran que ha construït la Fundació Pinnae.

El director de Pinnae, Antoni Gistau, insistia que aquest nou equipament neix com a resposta a una necessitat palesa de la societat: l’atenció a la gent gran i que el fet de compartir espais “permetrà empoderar els usuaris, promoure la sociabilització i superar la bretxa social de la soledat de la gent gran”, deia a la vegada que apuntava que la ubicació dels Allotjaments, al centre de la vila, facilitarà també la seva mobilitat i participació en l’activitat diària de la ciutat. Pere Regull, alcalde de Vilafranca, ha subratllat la tasca de la Fundació Pinnae per apropar serveis de la gent gran al territori i ha agraït també que aquesta hagi optat per rehabilitar un edifici del centre històric.

La gestió diària d’aquest nou equipament de serveis per a la gent gran anirà a càrrec de la Residència Inglada Via. I és també a aquesta entitat on s’han d’adreçar totes les persones interessades en accedir-hi.

 

FER UN COMENTARI