Pinnae obre la quarta convocatòria de projectes a clubs, entitats culturals i al medi ambient

0
221
Joan Melero (director de Pinnae), Martí Solé (president) i Ariadna Ramis (de la Fundació Pere Tarrés).

La Fundació Pinnae ha presentat la seva quarta Convocatòria de projectes d’Impuls pel Territori, amb una dotació per a aquest 2022 de 300.000 euros, que es repartiran entre entitats de les quatre comarques de la vegueria Penedès (Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf i Anoia) que presentin projectes i activitats que donin resposta a necessitats socials. Com a novetat, la convocatòria d’enguany s’adreça a totes les entitats de l’economia social, incloses privades no lucratives, que també es dediquen a l’àmbit cultural, artístic, mediambiental i/o esportiu, a més a més de les entitats d’àmbit social que la convocatòria atenia fins ara.

Segons el nou director de Pinnae, Joan Melero, “amb la voluntat d’augmentar la seva capil·laritat al territori”, en aquesta ocasió es poden presentar projectes per rebre ajuts de fins a 6.000 euros o bé fins a 15.000 euros (en l’anterior edició de 2020 es podia optar a 10.000 o bé 25.000 euros). Amb aquest canvi, Pinnae s’assegura d’arribar a més projectes i de fer-ho a entitats que presentin projectes de menor volum però que puguin ser igualment d’interès, especialment adreçats als col·lectius més vulnerables i a desenvolupament sostenible.

Els projectes es poden presentar fins al 18 de maig al web de Pinnae. La Fundació Pere Tarrés els avaluarà, a finals de juliol es resoldrà i l’execució dels guardonats s’haurà de fer entre setembre d’enguany i de 2023. Es prioritzaran les propostes d’entitats no seleccionades en edicions anteriors.

El president de la Fundació Pinnae, Martí Solé, ha manifestat la idoneïtat d’aquests ajuts, “en un temps en què sortim d’un ensurt per passar al següent, de la crisi financera a la sanitària i ara una guerra, s’incrementen les necessitats i minven els recursos que hi poden destinar les administracions públiques”. Des que es van convocar per primer cop al 2018, les ajudes Impuls Pinnae han atès 34 projectes amb més de 5.600 beneficiaris, una dotació de 300.000 euros (enguany s’arribarà als 900.000) i s’hi han presentat 115 projectes totals.

FER UN COMENTARI