Aquest matí l’Ajuntament de Subirats  ha precintat una nau industrial abandonada al polígon Can Bas per haver acollit una festa ‘rave’ amb més de cinc-centes persones i que funcionava des de divendres. Tant el consistori com els propietaris d’altres establiments de la zona han lamentat la brutícia acumulada i les pintades que han aparegut a nombroses parets. Els Mossos d’Esquadra han assegurat que no han desallotjat el local perquè el propietari no ha presentat cap denúncia en relació a l’ocupació. Sí que han actuat, però, als carrers del voltant, interposant un centenar de denúncies a assistents a la ‘rave’ per infraccions de trànsit i comportaments incívics. La previsió era que la festa s’allargués fins demà però els organitzadors l’han donat per acabada aquest dilluns a primera hora.

L’alcalde de Subirats, Pere Pons, ha explicat que la nau pertany a un banc dolent i que des de l’Ajuntament ja s’hi ha contactat perquè prenguin mesures perquè la nau no es torni a ocupar. Segons Pons, els Mossos divendres tenien la pista que s’organitzaria una rave al territori i per això vigilaven dues altres zones properes on ja hi havia hagut raves anteriorment. El problema va ser que els organitzadors van instal·lar-se en una altra zona i quan hi van arribar els Mossos ja hi havia tanta gent en el seu interior que no van poder-los desallotjar.

Des de l’Ajuntament s’ha obert un expedient administratiu i es mostren preocupats perquè la situació no es repeteixi: “nosaltres intentarem prendre el màxim de mesures, però és difícil garantir que no se n’ocupi cap altra. Aquesta nau mateixa, té quatre façanes totalment desprotegides i la propietat la té completament abandonada”.

Pel PP hi ha negligència del govern de Subirats

Carles Jiménez, portaveu del Partit Popular al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, ha denunciat mitjançant un comunicat la negligència del govern de Subirats davant la festa rave. “La comarca no es pot convertir en ‘barra lliure’ per a la celebració d’aquestes festes en les quals s’ocupen naus, s’altera l’ordre públic i es posa en risc la seguretat dels veïns davant la permissivitat municipal”, ha manifestat Jiménez. Malgrat no concretar en què ha consistit aquesta permissivitat, el regidor de l’Ajuntament de Sant Sadurní ha lamentat que “davant d’aquestes situacions hi hagi alcaldes, com el de Subirats, que en comptes de defensar els seus veïns i garantir la seva seguretat, miren cap a un altre costat, i permeten que els responsables d’aquestes accions facin el que vulguin amb total impunitat “.

 

FER UN COMENTARI