El premi de composició Dolors Calvet celebra el seu desè aniversari

0
668
El regidor de Cultura Raimon Gusi i el responsable de l'Arxiu Musical del Vinseum, Joan Cuscó, van presentar dimarts la sisena convocatòria del premi.

Aquest 2017 es compleixen deu anys de la creació del premi de composició Maria Dolors Calvet i Prats, un guardó bianual impulsat amb la finalitat d’estimular la creació musical contemporània dedicada a la pedagogia del piano.

El premi, dotat amb 2.500 euros, estarà dedicat en la seva sisena edició a la creació d’obres pensades per a alumnes d’entre el 5è i 6è curs de Grau Mitjà de piano. La presentació de les bases tindrà lloc l’1 de juliol al Vinseum, en un acte en el qual també es presentarà l’edició de l’obra guanyadora de la darrera convocatòria, Pequeños Preludios, d’Ernesto Mateo.

10 anys de trajectòria

El Premi de composició Maria Dolors Calvet va néixer l’any 2007, coincidint amb el centenari del naixement de la pianista i pedagoga vilafranquina. Amb aquest certamen es volia reconèixer la importància que Dolors Calvet (1907-1988) va donar a la pedagogia, així com la seva convicció que els alumnes no només havien d’aprendre a tocar el seu instrument, sinó que també havien de conèixer la música que es fa en el seu present.

Al llarg dels seus deu anys, el premi ha assolit un gran reconeixement, tant per la qualitat de les obres presentades com pel seu jurat, format  per persones de reconegut prestigi com el vilafranquí Josep Soler, considerat un dels compositors contemporanis actuals més importants de Catalunya.

El premi compta amb el suport de la família de Dolors Calvet, l’Ajuntament, el Vinseum i l’Associació Catalana de Compositors.

FER UN COMENTARI