El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va inaugurar divendres La Bugaderia, un nou servei impulsat per Mas Albornà i la Cooperativa Social Penedès que pretén crear més d’una quinzena de llocs de treball per a persones amb discapacitat. L’equipament, ubicat al polígon industrial de Sant Pere Molanta, ofereix servei de bugaderia tant per a hostaleria (restaurants, hotels, allotjaments rurals…) com per a empreses i tintoreries i compta amb unes instal·lacions de 300 m2 amb capacitat per netejar fins a 2.000 kg de roba al dia.

Entre els punts forts del projecte destaquen la seva aposta tecnològica i mediambiental. I és que, es compta amb un sistema de seguiment de la roba mitjançant xips, que permet controlar el tractament i el temps de vida de cada peça, i amb 16 plaques solars que permeten escalfar l’aigua que utilitzen les rentadores.

Durant el torn de parlaments, el president de Mas Albornà, Martí Solé, va subratllar que “la nostra filosofia no és aixoplugar-nos en la cultura de les subvencions, sinó competir al mercat com un operador econòmic més per demostrar que “aquesta activitat la pot fer la nostra gent de manera sostenible i amb eficàcia”. Carles Puigdemont, per la seva part, va destacar com “el compromís social de les empreses és avui, a diferència de fa un temps, un clar valor afegit i serà una tendència en les activitats empresarials i econòmiques del futur”. El cap del govern va explicar com “en iniciatives com La bugaderia ja es pressuposa tota la professionalitat i tecnologia però en el que destaquen és en el valor que aporten a la societat – la traçabilitat social que generen- la qual cosa afegeix, a més, una dignificació de la feina als seus treballadors, un clar exponent dels drets de la ciutadania”.

signatura_tovallo2

L’acte va cloure amb un original acte simbòlic d’inauguració consistent en la signatura per part del President Puigdemont i de l’Alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, d’un tovalló (un dels elements que es renten cada dia a La Bugaderia), fent així una picada d’ull a la coneguda contractació de Messi en un tovalló.

FER UN COMENTARI