Primer aniversari de la Delegació del Govern al Penedès

0
131

Aquesta setmana estem d’aniversari. La Delegació del Govern de la Generalitat al Penedès compleix el seu primer any de vida. Un aniversari amb gust agredolç.

L’altre dia em va aparèixer el compte oficial de twitter de la Delegació de la Generalitat a la Catalunya Central en què celebrava el primer aniversari del nomenament del delegat d’aquesta legislatura: a la Catalunya Central ja fa temps que tenen delegat i delegacions. Al Penedès en canvi, tenim delegat però no podem celebrar que tinguem delegacions (els serveis territorials de les conselleries de la Generalitat), com succeeix a la resta del país. Al Penedès, per no tenir, no tenim cap compte oficial de twitter ni a la resta de xarxes socials.

No deixa de ser sorprenent la manca de compromís del Govern amb el nostre territori, més concretament del Departament de Vicepresidència, per un motiu doble. El primer és que les delegacions depenen del seu Departament, i ja va costar que volguessin nomenar un delegat al Penedès. L’altre motiu és que del Departament de Vicepresidència també depenen els pressupostos de la Generalitat i la disponibilitat de dotar pressupostàriament les delegacions.

Som conscients que els pressupostos estan prorrogats des del 2017, però creiem que hi ha marge de maniobra per dotar les delegacions de personal i de pressupost per desenvolupar les seves funcions al Penedès. La gestió de la Generalitat aquests dos anys amb pressupostos prorrogats ho demostra amb fets.

La Llei de Vegueries és al calaix de la història, però el delegat i les delegacions sí que es poden desenvolupar. Demanem que el Govern, i en especial el vicepresident i el seu Departament, conjuntament amb els representants penedesencs al Parlament, es comprometin a tirar endavant el que ens mereixem.

Jaume Casañas

Cunit

FER UN COMENTARI