Prova pilot de desencotxament al barri de Mar

0
341
Obres al passatge del carrer del Gas. // FOTO: LA FURA

L’Ajuntament està duent a terme aquests dies un seguit d’obres a la via pública al barri de Mar amb l’objectiu de millorar la seguretat dels escolars que van tant a la llar d’infants El Gavot, com a l’escola L’Arjau o a l’institut de Baix-a-Mar, però també per millorar la circulació transversal a peu pel barri marítim.

Una de les novetats és la creació d’una zona de desencotxament, que també es pot dir de “petó i adeu”, consistent en una àrea d’aturada de vehicles que porten els infants a escola. El regidor de Mobilitat Antoni Palacios explica que en aquesta àrea “el cotxe s’atura a vint o trenta metres de l’escola” i els pares “tenen el control visual del nen” fins que hi entra, sense haver de parar el vehicle davant la porta. Hi pot estar un màxim de dos minuts, amb el motor apagat, i si funciona bé, l’Ajuntament té intenció d’implantar la mesura a altres escoles.

El regidor comenta que no arribar amb el cotxe fins a la porta no és només una qüestió de seguretat, sinó que també genera “problemes de trànsit, cues, cotxes que avancen, respiren els fums…”.

Amb aquesta mesura s’evita que els familiars d’alumnes utilitzen el lateral del carrer de l’Àncora per aparcar, que en principi és zona reservada al veïnat.

En paral·lel també s’estan fent obres de millora al passatge del carrer del Gas (continuació del carrer Riudor), de manera que s’acabi de connectar millor la zona escolar amb la rambla de la Pau. En concret, al passatge s’hi estan renovant parets, terra i sostre, s’il·luminarà, es canviarà el graó per una rampa que el faci 100% accessible, etc.

FER UN COMENTARI