El PSOE està superant les idees imperials del PP, pensaments que s’han imposat històricament per la via militar, a través de la violència. Actualment l’estat espanyol forma part de la Unió Europea i les persones ja no es poden perseguir de forma violenta per tenir unes idees o unes altres. Ara es persegueixen de forma judicial. Si Carme Forcadell, com a presidenta del Parlament de Catalunya, acaba sent inhabilitada, em pregunto com reaccionarà Europa, tot recordant que la Unió Europea rescata bancs i no rescata persones.

El president de la gestora del PSOE ha comparat una Catalunya independent amb l’època medieval. Ha arribat a afirmar una cosa que s’hauria d’estudiar a totes les facultats d’història, ciències polítiques i psicologia. Ha arribat a dir que si els catalans no es volen sentir espanyols, s’han de sentir almenys ciutadans de l’estat espanyol. És a dir, si un home no se sent lliure, almenys hauria de sentir-se que no se sent lliure. La retòrica d’aquest plantejament supera els pensaments de la dreta espanyola. Sense els impostos recaptats als ciutadans de Catalunya, molts territoris espanyols, dominats pels barons del PSOE, no podrien subsistir.

El PSC ja no pot utilitzar els termes classe treballadora; com tampoc pot utilitzar el dret a decidir. Seria una burla al llenguatge. Per això, quan parlen de projectes (quan toca), parlen de federalisme. La burla encara és pitjor ja que la relació del PSC amb el PSOE evidencia quina és la realitat del federalisme espanyol. El PSC ha de demostrar contínuament la seva submissió al PSOE. De fet, des de la seva renúncia al dret a decidir, el PSC ha anat perdent tota la seva autonomia, després de defensar tant l’Autonomia de Catalunya des de fa tants anys. La gestora del PSOE ha acabat plantejant que els militants del PSC no puguin votar en l’elecció del secretari general del PSOE. Colonialisme absolut. Això supera el mateix concepte del franquisme. No imagino el PP prohibint-ho als militants del PP a Catalunya pel seu secretari general. La gestora del PSOE, a més, critica que el PSC tingui veu i vot al comitè federal del PSOE. Seguint aquesta lògica, el PSOE considera que la marca a Catalunya pertany al PSOE i no realment al PSC. Ja ho diu el mateix Ibarra: “Hay que romper con el PSC. Nos hace perder votos en España”.

FER UN COMENTARI