Tot a punt per la Fira de Santa Llúcia de l’Arboç

0
1757

Aquest cap de setmana se celebra la tradicional Fira de Santa Llúcia, un esdeveniment amb més de 800 anys d’història que ha esdevingut un referent i un aparador de l’Arboç arreu.

Enguany la fira tindrà un marcat to nadalenc i un important component infantil. Per una banda, el Mercat de Nadal, on es podrà gaudir de paradetes de productes artesanals i demostracions d’oficis tradicionals, estrenarà enllumenat i decoració nadalenca. Per l’altra, s’han preparat zones d’activitats infantils a la rambla Gener i al parc de Santa Llúcia.

La rambla Gener acollirà tallers, contacontes, exhibicions i moltes més sorpreses, i al parc de Santa Llúcia s’hi podrà trobar una granja on els més petits podran viure el contacte amb multitud d’animals, fer un tomb muntats amb poni o ase, pujar i saltar als inflables o contemplar les exhibicions canines de Recerca i Rescat. A la plaça de la Vila, a més, tots els infants podran visitar la carpa del Pare Noel.

Enguany, l’Ajuntament també ha apostat fort per la vessant gastronòmica de la fira, incorporant una zona de food-tucks a la plaça de la Figuera, on es podran degustar diverses especialitats. D’altra banda, i per setè any consecutiu, els establiments de restauració de la vila presentaran els denominats Menús de Santa Llúcia, on tothom qui ho vulgui podrà degustar diverses propostes culinàries a un preu molt raonable.

Una trobada de música tradicional, una cercavila de bestiari festiu, una degustació de coca enramada i cava i la recollida de xumets a càrrec del Garotet, seran altres de les activitats destacades de la fira.

L’acte més concorregut, però, serà sense cap mena de dubte la Plantada i Exhibició de Puntaires de Catalunya, que tindrà lloc diumenge a la plaça de la Badalota. Hi participaran puntaires vingudes de tots els racons de Catalunya, el País Valencià i l’Aragó. El punt àlgid arribarà amb el lliurament de premis del VI Concurs Nacional de Punta al Coixí de Catalunya.

FER UN COMENTARI