Què passa amb la cooperació internacional a l’Ajuntament de Sant Sadurní?

0
77

L’Ajuntament de Sant Sadurní ha estat referència arreu pel suport a la cooperació internacional solidària de fa molts anys.

Des de 2018 s’han produït incidències en resolucions de la convocatòria pública d’ajuts a projectes que cada any obria l’Ajuntament. Retard en pagaments, reinterpretació de bases reguladores, impagament de projectes aprovats… A més, el previst per a cooperació al pressupost municipal de 2020, 2021 i, fins ara, 2022, no s’ha pogut executar en no haver-se fet la convocatòria d’ajuts. Aquí no tenim espai per explicar motius i justificacions verbals rebudes.

Vivim en un món ple d’emergències (climàtica, energètica, alimentària…), amb massa “solucions” militars per a tot, amb gent que mor de fam o per manca del més bàsic. Un món interdependent i ecodependent, on tots els pobles compartim tant els seus greus problemes com les possibles solucions. Aquest és l’objectiu de la cooperació internacional i és el motiu de la voluntat solidària de Sant Sadurní. No entenem com una poc eficaç o mala gestió d’aspectes administratius es pot perllongar tant en el temps, fins fer descarrilar aquella petjada exemplar.

Per coherència amb l’esforç solidari municipal fet fins fa poc, sabent que tot suport és imprescindible, reiterem la preocupació per aquesta situació, que demana una solució definitiva i urgent, qui sap si una explicació pública.

La seguretat jurídica i procedimental dels projectes de cooperació, la transparència i bona gestió dels fons destinats a pobles empobrits ens exigeixen resposta. Així ho entendria la població de Sant Sadurní i la persona més llunyana del Sud global que rebés aquest suport.

Teresa Coll Mestre, Regina Mañé Radán, Jaume Canals Piñol, Rosa Esteban Milà, Magda Sech Buera, Montserrat Romagosa Massana, membres d’Entrepobles Penedès

Sant Sadurní d’Anoia

FER UN COMENTARI