Reciclatges del 80% en 15 dies de recollida porta a porta al Vendrell

0
413

El nou model de recollida de la brossa al Vendrell, que s’ha començat a implantar com a prova pilot a Sant Vicenç de Calders, Torreblanca i a la urbanització Nou Vendrell, està funcionament fins i tot millor del que l’Ajuntament s’esperava. Comptava d’arribar a un 60% de reciclatge i la regidora de Recollida de Residus, Núria Rovira, assegura que en la primera quinzena de funcionament s’ha arribat al 80%. Que milloraria la separació de residus ja se sabia (abans se situava en el 35%, el reciclatge), però no s’esperava que tant en tan poc temps. A més, a la xifra del 80% caldria sumar-hi la del vidre, que se segueix recollint en contenidors.

Cal destacar també que en dues setmanes s’han recollit 6.000 quilos re residus separats per fracció, i que l’orgànica representa el 40% del total. Rovira afirma que “el grau de civisme és molt gran” i que “cada matí uns agents cívics van als tres barris a veure si s’hi acumulen bosses de brossa o hi ha abocaments i no n’hi ha”.

Model esgotat

De cara al 2021, l’alcalde Kenneth Martínez ha dit que el repte que s’ha fixat l’Ajuntament és implantar algun sistema de recollida “intel·ligent” en un barri més densament poblat, on els blocs de pisos hi siguin majoritaris. Podria ser, doncs, al mateix nucli del Vendrell. La intenció municipal és combinar diversos sistemes de recollida segons la tipologia d’habitatge de cada barri. Serà porta a porta, amb contenidors que tinguin lector personalitzat o fins i tot amb illes de contenidors mòbils que només estiguin actives en un horari de vespre determinat. L’Ajuntament ja sap quin sistema emprarà en cada barri, si bé no ho ha volgut avançar, i ha de determinar en quin ordre els va implementant, fins a cobrir tot el municipi. I és que segons Martínez, “els contenidors sense identificador de l’usuari és un model esgotat, són un abocador”.

També al 2021 l’Ajuntament vol redactar una nova Ordenança Fiscal que premiï a través de la taxa de la brossa fer una bona recollida selectiva, si bé la seva aplicació no serà fins que no hi hagi el nou model re recollida a tot el Vendrell.

FER UN COMENTARI