Recolzem la retirada immeditada de les restes de Franco

0
238

Davant el debat polític i ciutadà suscitat per la proposta de retirada de les restes de Franco del Valle de los Caídos, l’Amical de Mauthausen i altres Camps (associació que recull i defensa la memòria dels deportats i deportades  republicans als camps nazis, i que lluita per mantenir el seu llegat, la defensa dels valors republicans, dels drets humans i la prevenció del feixisme) manifesta el seu suport incondicional al govern i al decret llei per a la retirada immediata de les restes del dictador i el seu lliurament a la família.

Exigeix també la retirada de les restes de José Antonio del lloc preferencial que ocupa i el seu trasllat a una de les criptes en igualtat de condicions que la resta de 30.000 cossos existents.

Demana la dessacralització del temple i el trasllat a un altre espai, dels monjos benedictins que el custodien.

Que el lloc es converteixi en un Memorial i Centre d’Interpretació del Totalitarisme/Feixisme/Franquisme/Nacionalcatolicisme, amb tots els seus epifenòmens (genocidi, univers concentracionari, treball esclau, repressió, etc.).

I que aquest projecte es dugui a terme mitjançant un procés de debat plural, participatiu, rigorós, competent i acotat en el temps, formant-ne part diferents actors socials, com ara grups polítics, experts en la matèria (tant de l’àmbit estatal com internacional) i, és clar, entitats memorialistes i col·lectius de víctimes del franquisme.

Així mateix, que tot aquest procés serveixi per continuar amb la tasca de municipis, governs regionals i altres institucions, de treure dels espais públics, carrers i places, plaques, monuments i honors a responsables de la repressió i assassinats feixistes del nostre país.

Amical de Mauthausen i altres Camps

Vilanova i la Geltrú

FER UN COMENTARI