Reus veu la 8a torre de 9 dels verds, però el 3 de 9 amb agulla queda en intent

0
462
Torre de 9 dels Castellers de Vilafranca a Reus.

No poden encadenar dues actuacions de màxims seguides sense patir una llenya. Els Castellers de Vilafranca van descarregar dissabte a la tarda a la diada del Mercadal de Reus la vuitena torre de 9 amb folre i manilles de l’any, però no se’n van sortir de repetir l’èxit del 3 de 9 amb folre i agulla descarregat per Sant Fèlix, i ja tampoc van intentar el pilar de 8 amb folre i manilles. La temporada segueix irregular.

Amb poques camises a plaça, la diada va començar amb un bon 3 de 9 amb folre. En segona ronda van tirar el 3 de 9 amb agulla, que per Santa Tecla a Tarragona no havia acabat a bon port. I a la capital del Baix Camp va partir els mateixos problemes que a la plaça de la Font. Va pujar remenat, sense que mai s’acabés d’assentar del tot, i va arribar fins a coronar el 3 de 9, però amb la part alta del tronc tancada, quasi enganxada al pilar central, en sortir l’enxaneta es va esfondrar pel pom de dalt.

Defensa èpica

Els verds es van recuperar descarregant tot seguit un bonic 4 de 9 amb folre, que ha superat els maldecaps que va arrossegar durant la primera meitat de temporada. Va ser en quarta ronda, ja negra nit, quan els vilafranquins hi va tornar a la càrrega amb l’únic gamma extra que completarien a Reus, la torre de 9. Una torre, la vuitena de l’any, que va tenir una descarregada èpica com poques se n’han vist. Una filera que s’ensorrava, castellers flexionats per mantenir les alçades, vaivens d’impossible defensa… Però la confiança que no tenen en altres castells sí la tenen amb una torre de 9 lluitada amb ungles i dents. Van acabar amb un pilar de 7 que, si no hi hagués hagut la caiguda de segona ronda, tal vegada hauria estat de 8.

Aquest dilluns, els Castellers emprenen el seu cinquè viatge transoceànic: passaran una setmana a San Francisco.

FER UN COMENTARI