Robert Parker puntua tots els Sabaté i Coca amb més de 90 punts

0
1372

La revista nord-americana The Wine Advocate acaba de publicar l’article “Spain: Priorat and the Appellations of Cataluña – The Names of the Land and Corpinnat”, en què el seu tastador Luís Gutiérrez fa un repàs de l’actualitat dels vins catalans i en publica les seves famoses puntuacions: els punts Parker. En aquesta darrera edició ha puntuat tots els productes de la marca Sabaté i Coca per amb 91 punts o més, destacant-los com una de les troballes remarcables del panorama vinícola català. Segons Gutiérrez, “Sabaté i Coca són vins marcadament minerals, pur terroir, amb un excel·lent caràcter mediterrani”, i els qualifica de “fantàstics”. Els productes puntuats de Sabaté i Coca elaborats sota la marca col·lectiva Corpinnat han estat el Mosset amb 91 punts, el Reserva Familiar Rosé amb 92, el Josep Coca amb 93 i el Reserva Familiar –monovarietal xarel·lo de la vinya centenària Terroja– amb 94 punts. A més, el vi monovarietal xarel·lo Terroja (DO Penedès) ha obtingut 92 punts.

Marcel Sabaté, representant de la quarta generació de viticultors de la família i actual enòleg del celler, va ser pioner en l’elaboració de vins de terrer a principis dels anys 90 i un dels primers valedors de la varietat xarel·lo per a vins de qualitat.

Tots els productes de Sabaté i Coca tenen en comú que procedeixen de les parcel·les més singulars de la seva finca i representen les creacions més icòniques del celler. La resta de productes s’elaboren sota la marca Castellroig, i engloben els vins que provenen de l’ensamblatge de tres o més terrers de la finca.

FER UN COMENTARI