Aquest dimarts 5 de gener el Departament de Salut de la Generalitat inicia la vacunació massiva contra la Covid-19 a les residències anomenades “verdes” de Catalunya, les que en aquest moment no tenen cap cas positiu de la malaltia.

A Vilanova i la Geltrú, les primeres dosis de la vacuna s’administraran a partir de dijous, dia 7, a les residències de gent gran i de persones amb discapacitat psíquica de Santa Teresa, Casa d’Empara, Llar Pàdua, Llar Magí Aranda, i Cugat Residencial.

Un equip mòbil es desplaçarà a aquests centres per administrar la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus, previ consentiment, a tots els residents i al 50% de la plantilla. 21 dies després s’administrarà la segona dosi de la vacuna a les mateixes persones. El protocol estipula que les vacunes se subministrin a la meitat del personal dels centres com a mesura preventiva per si es produeixen reaccions adverses.

En el cas de la residència Els Josepets, de la Plataforma de serveis a les persones, la vacunació haurà d’esperar que no hi hagi casos actius de Covid-19.

FER UN COMENTARI