Sánchez & Torra

0
47

Sánchez posa la primera pedra. Torra fa la reunió zero. Són els components d’ambdues delegacions els que s’han  d’arremangar i sense pressa, però sense pausa, llimar aspectes i prendre decisions serioses.

El pas del president espanyol és bon senyal. La presència del president Torra crea sintonia. Això no vol dir pas que la visió i el pensament d’ambdós vagi per la mateixa drecera. Va ser un inici de trobada, significatiu, cordial i esperançador. Les cares continuaran veient-se i les reunions periòdiques mensuals s’aniran celebrant. Espanya i Catalunya es necessiten. Al llarg de la història s’ha vist aquesta trajectòria; i ara més que mai és el moment, l’oportunitat, que els dos mandataris s’han proposat i manifestat de tirar endavant.

Tots dos hauran de cedir, transigir i trobar la conjunció, perquè aquesta fita es converteixi en un acord durador i amb conseqüències positives.

Hi ha tibantors, turbulències en les dues parts. En el govern de Sánchez, per la col·laboració amb Podem. En el govern de Torra, l’estira-i-arronsa del PDeCAT i ERC no han de ser obstacle en Sánchez&Torra.

Francesc Carafí Quintana

Sant Sadurní d’Anoia

FER UN COMENTARI