Sant Pere de Ribes se suma als pictogrames a la via pública per les persones amb espectre autista

0
120
AJUNTAMENT

Sant Pere de Ribes s’ha sumat aquesta setmana als municipis que incorporen pictogrames a la via pública per facilitar la mobilitat de les persones amb espectre autista, iniciativa que ja s’ha dut a terme a desenes de municipis catalans.

Aquest projecte, impulsat per l’associació Autisme amb Futur i l’Ajuntament arran d’una moció de Fem Poble-En Comú Podem, consisteix en la impressió de pictogrames als passos de vianants, que indiquen amb text i imatge els passos que cal seguir abans de creuar: aturar-se, mirar els cotxes, i creuar quan aquests s’aturin. Els pictogrames són útils per tal que les persones de amb espectre autista i altres col·lectius vulnerables puguin desplaçar-se pels carrers amb més seguretat i autonomia.

“Aquesta iniciativa s’afegeix a altres com la supressió de barreres arquitectòniques o la col·locació de baranes perquè la gent amb mobilitat reduïda camini amb més seguretat”, apuntava la regidora de Serveis Socials Ana Herrera. En aquesta línia, l’alcaldessa Abigail Garrido afegia que els pictogrames “refermen l’aposta del municipi per tenir una població inculsiva i sense barreres”.

Els pictogrames s’han pintat en un total de 30 punts del municipi, sobretot en espais més concorreguts com l’entorn de les escoles, parcs, instal·lacions esportives, centres mèdics o edificis emblemàtics.

La vocal de l’associació Autisme amb Futur, Marta Losada, assegurava que “sempre es parla de tenir un municipi inclusiu, però s’ha de prendre la iniciativa. Els pictogrames no només afavoreixen les persones amb espectre autista, sinó també totes aquelles que tenen problemes de mobilitat o de visió”.

FER UN COMENTARI