Sant Quintí vetlla pel bon manteniment dels boscos per evitar incendis

0
206
AJUNTAMENT DE SANT QUINTÍ

L’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona ha posat en marxa una sèrie d’accions per garantir unes bones condicions del territori i evitar possibles incendis forestals.

Així, el consistori s’ha reunit amb les ADF i els grups municipals per tal de revisar les actuacions en l’àmbit forestal: “Sant Quintí de Mediona es troba al nivell 2 (elevat) pel que fa al risc d’incendis, el que implica la necessitat d’adoptar una sèrie de mesures preventives com la restricció de determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals podent, fins i tot, restringir l’accés als principals massissos muntanyosos” expliquen des de l’ens.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha renovat recentment el DUPROCIM, el pla d’actuació que contempla els riscos de la vila per donar una resposta adequada a les possibles situacions d’emergència, i també està executant un pla específic per al manteniment de camins com el Corral Nou o el camí de Cal Santpare a Can Bosquet, amb una dotació de 20.879,12€.

Per altra banda, l’Ajuntament de Sant Quintí es va adherir el 2015 a l’Associació de Propietaris Forestals Serralada del Penedès, que du a terme tasques relacionades amb l’ordenació dels boscos, la restauració de zones afectades pels incendis i l’adaptació dels espais agroforestals als efectes del canvi climàtic.

Els boscos del municipi són de propietat privada, i per això des de l’Ajuntament apunten que “resulta fonamental unir esforços amb els propietaris per dur a terme accions de restauració forestal, gestió de la fusta i la millora de l’estat dels terrenys”. Així, recorden que els propietaris es poden adherir també a l’associació, per obtenir suport, permisos i assessorament, i rebre subvencions per millorar zones forestals concretes.

Vigilància integral i les ADF

Durant els mesos d’estiu s’implementa el Pla de Vigilància Integral (PVI), impulsat per la Diputació de Barcelona, pel qual es compta amb patrulles que controlen l’estat de les zones forestals a Sant Quintí de Mediona i altres poblacions. El municipi també disposa de la brigada supramunicipal, que comparteix amb diferents poblacions de la zona per executar tasques de suport, a més d’informadors que fan tasques de conscienciació ciutadana a l’entorn natural de la vila.

L’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) també rep suport anualment per executar tasques de manteniment forestal. El 2021, va comptar amb una dotació extraordinària que va permetre contribuir a la reposició de material i l’adquisició d’un vehicle nou per dur a terme les seves tasques habituals. En total, l’Agrupació va rebre 11.600€ del consistori.

FER UN COMENTARI