S’aproven 110.000 euros per a ajuts de lloguer d’habitatge per a joves

0
415

El Ple de l’Ajuntament de Vilanova va aprovar dilluns la creació d’una línia de subvencions, dotada amb 110.000 euros, per al pagament del lloguer d’habitatges per a joves d’entre 18 i 35 anys i/o emancipats. La Corporació va donar llum verda a les bases reguladores dels ajuts, la convocatòria dels quals s’obrirà aquesta tardor, un cop hagi finalitzat el període d’exposició pública.

“Ens hem fixat com a prioritat potenciar i millorar la condició dels habitatges per als col·lectius més vulnerables i hem començat  per als joves”, explicava el regidor d’Habitatge, Xavier Serra, el qual anunciava també que la intenció municipal és que la dotació pugui anar augmentant en els anys vinents.

Les condicions

Les subvencions estaran obertes  a joves residents a Vilanova i la Geltrú d’entre 18 i 35 anys, titulars d’un contracte de lloguer d’un habitatge que sigui domicili habitual, que puguin acreditar haver estat empadronats tres anys a la ciutat al llarg dels darrers deu anys. La seva renda mensual de lloguer no pot superar els 750 euros i els ingressos de la unitat de convivència no podran superar el topall de l’IRSC. Tampoc hi podran accedir les persones que siguin propietàries de cap altre habitatge.

Els ajuts previstos són per al pagament de la fiança, corresponent a una mensualitat, i amb un import màxim de 750 euros (consultar bases reguladores); també el pagament de lloguer mensual fins a un 50% de l’import mensual i/o amb un topall màxim de 300 euros mensuals. Això representa un màxim de 3.600 euros anuals, que segons ha dit Serra, “permetrà arribar a subvencionar entre 30 i 40 expedients de Lloguer Jove”. Les prioritats marcades, a banda de la joventut, són estudiants amb feina, persones aturades, tutelades, amb discapacitat funcional, entre altres.

Amb la dotació total, el govern preveu que puguin beneficiar-se de l’ajuda entre 30 i 40 joves.

Durant el plenari, el regidor socialista Gerard Llobet va lamentar que els ajuts arribin amb dos anys de retard i va demanar que no fossin “una prova pilot” sinó que es consolidin, ja que beneficiarà molta gent que no accedeix a ajuts de serveis socials ni de les convocatòries d’ajut de la Generalitat.

FER UN COMENTARI