S’edita un llibre de Josep Bosch sobre el poder al Penedès en l’època medieval

0
443
Els promotors de l’edició: D. Villarrubias, J. Bosch, R. Nadal i M. Rius

L’Editorial Andana publicarà, molt properament, el llibre Xarxes de poder i de relació en una vila del segle XV (Vilafranca del Penedès), escrit per l’historiador medievalista vilafranquí Josep Bosch i Planas, amb l’objectiu de divulgar l’evolució del poder al territori penedesenc des del segle X i fins al segle XV.

L’obra és el resultat del treball d’investigació del doctorat de Josep Bosch, que s’ha basat en la documentació medieval sobre Vilafranca de l’Arxiu Comarcal, l’Arxiu de la Corona d’Aragó i l’Arxiu de Protocols Notarials de Barcelona i que per això mostra alguns d’aquests documents entre les seves pàgines. Amb el llibre, Bosch exposa com s’organitzaven i com es distribuïen el poder els habitants del territori des que es va començar a repoblar Olèrdola i tot el Penedès i es van començar a crear les distincions socials, econòmiques i polítiques pròpies de l’època medieval.

L’edició del llibre ha estat possible gràcies a l’acord de col·laboració formalitzat entre l’autor, Edicions i Propostes Culturals Andana i les aportacions de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès i el col·lectiu vilafranquí Amics de les Arts i de la Cultura, encapçalat per Miquel J. Rius.

L’equip que ha impulsat l’edició del llibre pretén aportar-ne alguns exemplars a les biblioteques del territori, escoles i instituts i també a diferents entitats de la vila, en col·laboració amb les regidories de Cultura i Ensenyament de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

FER UN COMENTARI