Segona incursió de M. Rosa Nogué en el món de la novel·la negra

0
829

L’escriptora vilanovina M. Rosa Nogué ha publicat el llibre La segona mort de Lorenzo Contini (Editorial Gregal), amb la qual va quedar finalista del sisè Premi Gregal de novel·la. Es tracta de la seva segona incursió en el món de la novel·la negra, després de guanyar el Premi Bellvei Negre 2017 amb No arriba la mort.

Lorenzo Contini, un prestigiós col·leccionista d’art d’origen venecià, instal·lat a Barcelona, cau del balcó de casa seva mentre intenta arreglar un porticó d’un cinquè pis en un edifici de l’Eixample i mor gairebé a l’acte. Com que patia depressions intermitents, molta gent pensa que s’ha llançat expressament. Però la policia no troba cap nota de suïcidi i la sotsinspectora dels Mossos, malgrat estar el cas tancat, segueix investigant pel seu compte. Té un interès particular en el senyor Contini com a cofundador d’una clínica, perquè fa temps que s’ocupa d’una denúncia contra aquesta clínica per adopcions irregulars. En paral·lel, apareix la història d’una competidora professional de Contini, que va ser violada en la seva joventut, i que vol comprar les fundacions d’art de Contini.

Nogué, professora a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, ha publicat contes infantils, la narració de la cantata musical El Follet Valent, la novel·la breu Els Sonets a Anaïs, les novel·les juvenil La noia del descapotable i La noia del creuer i la i novel·la per a adults La casa dels cants.

FER UN COMENTARI