Segreació per sexe d’una cursa escolar

0
117

Escric aquesta carta com a queixa després de rebre, com a mare i mestra, la informació referent a la cursa escolar organitzada per l’Ajuntament de Calafell.

D’una banda, considero que potser 300 metres és una distància massa llarga per a infants de 3 anys. Aquest fet és una opinió, ja que no soc professional del tema. Però el fet d’haver vist a la informació dels cros comarcals que la distància en aquestes curses és de 100 metres, encara reforça més la meva opinió.

D’altra banda, he vist que des de la categoria de barrufets, és a dir, des de ben petits, les curses es troben segregades per sexe. Això sí que em sembla greu i força indignant. En aquestes edats els infants han de jugar i créixer plegats, junts i sense diferenciació ni discriminació per sexe. El fet que una administració pública estigui diferenciant d’aquesta manera nens i nenes en un acte esportiu i lúdic, des dels 3 anys, em sembla molt greu. En l’àmbit esportiu, els nens i les nenes juguen i competeixen junts!

Dia a dia estem lluitant per una educació que no discrimini, igualitària i, sobretot, per una real coeducació, per crear infants que el dia de demà puguin deixar enrere la xacra social que suposa la discriminació per raó de sexe i, també en últim grau, la violència de gènere.

És per aquest motiu que faig arribar aquesta carta, per reivindicar la igualtat i la no segregació per sexe en tots els àmbits, inclòs l’àmbit esportiu i lúdic.

Cori Torres

Calafell

FER UN COMENTARI