Serà el gall negre del Penedès el plat favorit dels catalans?

0
1121
La regidora de Promoció Turistica de l'Ajuntament de Vilafranca, M. Dolors Rius, el xef vilafranquí Xavier Arnan, el president dels Castellers de Vilafranca, Joan Badell, i Enric Ferré, criador de Gall negre del Penedès.

El restaurant vilafranquí El Racó de la Calma ha estat escollit per representar el Gall negre del Penedès en la segona edició del concurs El plat favorit dels catalans. El certamen, convocat per la revista Cuines, proposa escollir entre 22 propostes preparades per restaurants en representació de les 22 indicacions geogràfiques o denominacions d’origen protegides de Catalunya.

El xef Xavier Arnan hi presentarà el Bombó de Gall negre del Penedès, amb centre de pruna, aroma d’espígol i pinyons garrapinyats. Un plat que ja s’ha elaborat per la mostra d’aviram de la Fira del Gall i que busca el sabor del rostit de l’àvia, amb una presentació més contemporània.

El concurs arrencarà el 16 d’octubre amb la publicació de les 22 receptes al web somgastronomia.cuina.cat. Els usuaris podran votar les que més els agradin (tantes vegades com vulguin) fins al 23 d’octubre, quan es presentaran els 8 plats que passaran a la següent fase. El dia 3 de novembre es definiran els dos plats finalistes, que l’empresa Ametller Origen reproduirà per oferir a les seves botigues. Finalment el 19 de novembre es donarà a conèixer el guanyador en un acte al Fòrum Gastronòmic de Girona.

La campanya es va presentar dimarts a Cal Figarot en un acte que va comptar amb representants de l’Ajuntament de Vilafranca, Enoturisme Penedès, la DO Penedès i els Castellers de Vilafranca, entitats que donaran suport a la candidatura penedesenca a través de les seves xarxes socials. També hi va ser present el criador de Gall Negre Enric Farré, que va destacar la qualitat de la carn d’aquesta au i els estrictes requisits de criança que segueixen els productors de la zona.

FER UN COMENTARI