L’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va assessorar, durant l’any 2018, 60 persones joves que es volien fer autònomes. I és que, l’ens comarcal és membre de la Xarxa Emprèn de la Generalitat de Catalunya i compta també amb un un punt d’informació juvenil per a persones de menys de 30 anys, en el qual s’ofereix informació per emprendre, donar suport a la inserció laboral i assessorament sobre formació.

De les 60 persones joves ateses durant l’any passat, 23 es van fer autònomes i 16 van rebre, a més, una subvenció de 9.900 euros per haver creat la seva pròpia empresa. El Consell Comarcal els va ajudar a elaborar el pla d’empresa, els va oferir formació per millorar l’empresa recentment creada i els va tramitar la subvenció.

Segons el Consell Comarcal, les persones joves que es fan autònomes a l’Alt Penedès pertanyen majoritàriament al sector serveis i al sector agrari; algunes persones han treballat per a altres i creen el seu propi negoci a partir de l’experiència adquirida. En el sector agrari, els joves agafen el relleu generacional i amplien l’activitat incorporant les noves tecnologies en el conreu i en la venda dels seus propis productes.

D’entre les 23 persones joves que s’han fet autònomes al llarg del 2018 amb el suport del Consell Comarcal, 6 s’han presentat als premis CreaJove impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca: La cuina de l’Helga (xurreria i precuinats), de Vilafranca del Penedès; Electroduran (serveis d’electricitat), de Mediona; Bisuboutique (bisuteria i complements), de Vilafranca del Penedès; Nour Fashion, roba i complements de dona, de Vilafranca del Penedès; Mamá sin remedio (venda on line de productes per al nadó), de Vilafranca del Penedès, i Codo con Codo (espai de lloguer per a esdeveniments d’oci), de Vilafranca del Penedès.

FER UN COMENTARI