S’inaugura el carril de vianants i bicis paral·lel a la carretera de Vilafranca a les Cabanyes

0
425

El diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull i l’alcalde de Les Cabanyes, Agustí Vallverdú han inaugurat aquest dimarts el nou itinerari de vianants a la carretera BV-2127, entre l’accés a la Muntanya de Sant Jaume de Vilafranca i les Cabanyes.

El nou camí asfaltat és paral·lel a la carretera, però separat per donar seguretat a vianants i ciclistes (per la carretera hi passen 7.700 vehicles al dia), i dona continuïtat al tram realitzat l’any 2017 entre Vilafranca i el camí de la muntanya de Sant Jaume.

Durant l’acte inaugural, Pere Pons ha remarcat que el projecte fins ara “la convivència del trànsit rodat i els vianants no era segura” i que amb el tram de 600 metres obert ara fins a les Cabanyes, juntament amb els 640 metres oberts el 2017 i ara segregats de la carretera, es guanya segureta. També s’hi plantaran arbres i s’il·luminarà. Per la seva part, Pere Regull, ha afirmat que aquest itinerari “és una inversió pública on veus que l’has encertat veient l’ús que se’n fa”. I Agustí Vallverdú, ha destacat que “aquest camí canviarà els hàbits de mobilitat amb més seguretat” entre els dos municipis.

Les principals actuacions que s’han dut a terme han estat: la construcció d’un nou itinerari de vianants de 670 m i 2 metreds d’amplada lliure, amb una zona de descans, una barrera de contenció de fusta-acer entre la calçada i l’itinerari i balises lluminoses tipus led.

El pressupost d’adjudicació de les obres ha estat de 367.317,41 euros, dels quals la Diputació de Barcelona n’assumeix el 74,50%.

FER UN COMENTARI