S’intensifica la desinfecció de carrers a Vilafranca

0
663

L’Ajuntament de Vilafranca, mitjançant les empreses concessionàries dels serveis de neteja viària i de parcs i jardins, està intensificant la desinfecció de les vies públiques i dels parcs i places de la ciutat arran de la crisi sanitària de la covid-19. La desinfecció es realitza mitjançant equips d’aigua a baixa pressió i personal equipat amb motxilles pulveritzadores que apliquen aigua tractada amb hipoclorit sòdic segons les recomanacions del Ministeri de Sanitat.

Tal com recomanen les autoritats sanitàries, la desinfecció que s’està aplicant a Vilafranca prioritza els accessos des de la via pública a centres mèdics i a l’Hospital, establiments destinats a l’alimentació, mercats, farmàcies i estacions de transport de persones (bus, trens i taxis). Aquesta desinfecció es realitza amb una freqüència diària i la del mobiliari urbà (papereres, bancs, entorns de les bateries de contenidors) i fonts públiques d’aigua potable uns tres cops per setmana la seva totalitat.

Actualment, pel que fa a la neteja de carrers, s’utilitza maquinària d’aigua a baixa pressió a les voreres i no s’utilitzen bufadors que poguessin aixecar partícules, tret de casos molt puntuals i controlats. La neteja habitual es realitza majoritàriament mitjançant escombrat mecànic.

A la desinfecció de les vies públiques cal afegir les tasques de neteja de contenidors que realitza personal de la Mancomunitat Penedès-Garraf. El servei consisteix en realitzar una ruixada general per desinfectar, utilitzant també hipoclorit sòdic.

FER UN COMENTARI