Sistané busca ser reelegit president de la FEGP per consolidar-ne el projecte

0
762
Martí Sistané a la roda de premsa de presentació de la seva candidatura. // FOTO: LA FURA

L’actual president de la Federació Empresarial Gran Penedès (FEGP), Martí Sistané, ha presentat aquest matí en roda de premsa la seva candidatura al càrrec de la presidència de la FEGP per les eleccions que es celebraran el proper dimarts 1 d’octubre.

La FEGP, resultat de la fusió entre l’Associació Empresarial del Penedès-Garraf i la Unió Empresarial del Penedès feta quasi tres anys enrere, durà a terme unes eleccions amb dues candidatures: la del fins ara president Martí Sistané i la de Neus Lloveras, exalcaldessa de Vilanova que es presenta amb l’expresident adjunt de la FEGP Santi Carda.

Consolidar la FEGP com a objectiu

Sistané assegura que la seva finalitat és la de reforçar la presència, volum i lideratge de la federació, que actualment compta amb quasi 900 associats directes i és la quarta associació empresarial de Catalunya amb més rellevància. Per Sistané, el paper de la FEGP és “donar confiança i una veu comuna a totes les empreses i empresaris del territori” i servir com a “paraigües del Gran Penedès, que suposi fortalesa interior i exterior per a tot l’entramat empresarial del Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès”.

L’actual president ha exposat un programa de 34 punts que busca capitalitzar les tasques desenvolupades fins ara, centrant-se en els àmbits de la formació, les infraestructures, la competitivitat, la projecció del territori, la internacionalització i la sostenibilitat.

Sistané assegurava que “la industrialització s’ha de fer dialogant amb el territori i les administracions, racionalitzant els polígons i avaluant què és el que realment fa falta, perquè fins ara no s’ha fet una aposta clara que agrupi tots els polígons del territori i n’asseguri bones comunicacions”. En aquesta línia, el candidat apuntava que “ara s’ha d’estimular la innovació, perquè estem a les portes d’una revolució industrial i és el moment del tercer cinturó”. Així, un dels objectius de la seva candidatura és integrar les noves tecnologies a la nova economia i assegurar la qualitat de vida de la població del territori. Sistané recordava que l’índex d’atur a la zona és elevat, i les empreses del territori tenen dificultats per trobar treballadors qualificats; i per això comprometia la federació a “fer de pont entre instituts de formació professional i les necessitats de les empreses” per “enfortir el territori i dotar-lo de recursos”.

La candidatura de Martí Sistané també es presentarà als socis de la FEGP demà a les 19h al càmping Vilanova Park i dijous a la mateixa hora al Centre Àgora de Vilafranca.

FER UN COMENTARI