Sobre Componentes Vilanova

0
55

Som VNG apostarà sempre per la convivència i el diàleg. La ciutat no es pot permetre un conflicte entre el veïnat d’una zona de Vilanova, amb el suport d’algunes entitats, i les treballadores i treballadors d’una fàbrica i les seves famílies. Considerem que aquest conflicte ha estat incentivat per la irresponsabilitat dels partits que formen el govern perquè no planteja propostes com el trasllat de la fàbrica, que encara no ha estat explicada als grups d’oposició ni a la ciutadania, i que gestionada de forma poc rigorosa pot comportar el tancament definitiu de la planta a Vilanova. Especialment en moments tan durs com l’actual, considerem inacceptable qualsevol tàctica d’avivar el conflicte per buscar-ne rèdit electoral.

Som VNG defensarà sempre els llocs de treball i el teixit industrial. Per això no vam votar a favor de la moció presentada en el ple de desembre ni donarem suport a cap proposta que tingui com a objectiu directe o indirecte el tancament de Componentes Vilanova. Més enllà d’aquest cas, és necessari reflexionar sobre el model industrial que volem per a la ciutat, i com treballem per fer efectiva una transició ecològica amb un teixit productiu fort i llocs de treball de qualitat. No té sentit, tampoc des de l’ecologisme, fer declaracions polítiques per salvar el teixit industrial d’altres municipis, com Nissan, Bosch i Saint Gobain, i buscar la desaparició del propi i arriscar centenars de llocs de treball. En el moment actual és, com a mínim, temerari.

Som VNG defensa que totes les empreses de la ciutat han de complir la normativa mediambiental. Per això l’any 2016 vam presentar amb altres grups municipals una moció perquè es fes un estudi independent, que va ser l’inici dels mesuraments. La solució passa per un seguiment constant de les emissions, la imposició de sancions quan s’infringeixi la normativa i la rectificació per part de l’empresa.

Som VNG

Vilanova i la Geltrú

FER UN COMENTARI