Teatre i pintura com a protagonistes del Dia per l’Alliberament LGTBI+ a Vilafranca

0
119
La tècnica d'Igualtat Eva Millas i la regidora Montse Arroyo. // LA FURA

La Regidoria i Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca han presentat la programació en relació al 28J, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, explicava que aquesta setmana es repintarà el pas de vianants de davant l’escola Sant Josep i els bancs del parc del Tívoli amb la bandera de l’arc de Sant Martí representativa del col·lectiu LGTBI per encetar el programa.

La programació inclou la penjada de la bandera LGTBI i una lectura de manifest el mateix 28 de juny a la plaça de la vila, i a les 19h la companyia Nus Teatre oferirà una performance participativa relacionada amb les violències lgtbifòbiques a l’espai públic. La mateixa companyia portarà l’obra “La perruca” als infants inscrits als casals d’estiu de les escoles Cristòfor Mestre, Estalella Graells, Baltà Elias i Dolors Piera per reflexionar al voltant dels estereotips de gènere el dia 6 de juliol

A l’Espai Jove La Nau s’hi pintarà un mural, i a la biblioteca Torras i Bages la companyia Fes-t’ho com vulguis representarà un espectacle sobre la diversitat familiar, de gènere i afectiva. “Amb aquests actes volem posar en relleu que volem una Vilafranca lliure d’agressions homòfobes i una Vilafranca més inclusiva” apuntava la regidora.

Per la seva banda, la tècnica d’Igualtat Eva Millas explicava que el Servei d’Atenció Integral del municipi per al col·lectiu LGTBI gestiona sobretot atencions a persones trans, i assegurava que si bé han fet intervencions en casos de violència no s’hi han arribat a fer gaire denúncies per actituds i agressions lgtbifòbiques des de la seva creació el 2017. “Vilafranca continua sent una ciutat petita on és difícil visibilitzar-se i per això molta gent acaba marxant” apuntava Millas.

FER UN COMENTARI