Temps de saturacions a les platges

0
114

En les pròximes setmanes anirem veient que els caps de setmana i algun dia particular les nostres platges estan plenes de turistes i indígenes que aprofiten aquests mesos més apropiats per gaudir del nostre vessant mariner.

En aquest Penedès tenim un eix important de comunicacions que és el tren, que porta molta gent propera a les estacions de l’R-4 fins a Coma-ruga i la seva rodalia. Només cal donar un tomb per l’estació de Sant Vicenç a l’hora d’esmorzar i la de berenar per veure el nombre de banyistes que utilitzen aquest mitjà de transport que et deixa a un quilòmetre de la platja. Una de les coses que es podrien provar és el foment dels autobusos dels municipis de la comarca cap a les nostres zones costaneres. Segurament aquesta mesura seria molt millor per al medi ambient que no pas inhabilitar les dutxes del litoral com ha fet el govern vendrellenc format per partits de diferent tarannà, però que ves per on tots coincideixen en aquesta mesura irracional amb l’excusa de l’estalvi d’aigua. Mentrestant, a la resta del terme es poden construir piscines privades i omplir i buidar aquestes reserves d’aigua.

Per evitar que la gent del Vendrell hagués d’agafar el cotxe i el tren que passa cada hora per anar a Coma-ruga i et deixa a un quilòmetre de l’esperada aigua, no estaria gens malament que durant els matins s’habilitessin dues línies de bus que unissin el nucli antic amb un parell de punts de la Palfuriana, sense haver d’utilitzar el Pasbus perquè aquí la demanda està assegurada si hi ha una bona informació. Aquesta iniciativa puntual es podria portar a terme els caps de setmana dels dos principals mesos d’estiu. Altres localitats com Cunit i Calafell també podrien apropar els veïns que viuen més lluny de la costa amb autobusos per evitar aquestes aglomeracions que ens podem trobar en certes hores a la platja. Ens estalviaríem algun ensurt i a un preu racional tothom podria gaudir del nostre vessant marí, alguns fins i tot de les dutxes, o toca portar-se una ampolleta per abocar l’aigua del rentapeus al cap. A grans problemes, millors solucions.

FER UN COMENTARI