Trenta anys de subseu olímpica

0
118

L’Ajuntament de Sant Sadurní commemora enguany el 30è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, l’esdeveniment esportiu per excel·lència, en els quals la capital del cava va estar molt present, ja que va ser doble subseu olímpica en les modalitats d’hoquei patins i ciclisme en ruta.

Una comissió “Hoquei 92 a Sant Sadurní d’Anoia” va elaborar una candidatura per posicionar Sant Sadurní com a una de les seus que poguessin albergar la competició d’hoquei patins. Els vincles de Joan Antoni Samaranch amb Sant Sadurní, la tradició d’hoquei i, en especial, l’impuls i prestigi que van brindar els èxits del Noia a finals de la dècada dels 80 van resultar un excel·lent trampolí.

L’esdeveniment va suposar un revulsiu per a Sant Sadurní en l’àmbit urbanístic, esportiu i cultural.

El pavelló de l’Ateneu va acollir una de les primeres fases preliminars d’hoquei patins amb la presència de les seleccions d’Angola, Austràlia, Holanda, Alemanys, Brasil i Espanya.

Pel que fa al ciclisme en ruta, gairebé un centenar de ciclistes de 30 països van participar en una prova que estava previst que es disputés a Collserola, però que havia generat moltes reticències per part dels responsables de la cobertura televisiva i, finalment, es va apostar per Sant Sadurní, ja que disposava de la infraestructura olímpica pel fet de ser subseu.

FER UN COMENTARI