Tres vins Domenio Wines, excel·lents a la guia Peñín

0
92

Tres referències Domenio Wines de Cellers Domenys han assolit la qualificació de “vins excel·lents” de la Guia Peñín, una de les de referència de vins de l’Estat espanyol i de les més completes del món. Aquests vins, emparats sota la DO Catalunya i la DO Conca de Barberà, són: “Ànima Nua Cor Viu Blanc” 2019, “Domenio Trepat” 2016 i “Domenio Sumoi Negre” 2016; tots tres han aconseguit una nota entre els 90 i els 94 punts. Cellers Domenys va presentar vuit referències més de Domenio Wines també d’aquestes dues DO, les quals van assolir la categoria de “vins molt bons”, amb una valoració per sobre dels 85 punts.

Des de l’organització de Cellers Domenys celebren aquest reconeixement i destaquen que “l’assoliment d’aquestes altes puntuacions per a les onze referències presentades no és casualitat, sinó que és la materialització de l’esforç, l’ambició i el treball constant de tots els que formen part de l’entitat”.

Domenio Trepat i Ànima Nua Cor Viu Blanc, dos excel·lents DOMENIO WINES de la DO Conca de Barberà

El Domenio Trepat 2016 i l’Ànima Nua Cor Viu Blanc 2019 reivindiquen les varietats autòctones. El primer neix de la varietat de la seva zona geogràfica; el Trepat. Aquest es posiciona com un vi suau i equilibrat.

El segon, l’Ànima Nua Cor Viu Blanc 2019, és l’aposta de Domenio Wines pels vins ecològics. La base d’aquest producte de clima mediterrani es troba en les varietats autòctones Macabeu i Parellada. Entre els diferents atributs que s’anomenen, la Guia Peñín descriu aquesta referència com un “vi amb personalitat, d’aroma a fruita fresca, equilibrat i fàcil de beure”.

Els dos vins restants Domenio Wines reconeguts per la DO Conca de Barberà han obtingut la major qualificació de la categoria “Vins molt bons” amb 89 punts. Produïts amb la varietat Ull de Llebre, pertanyen a les famílies Domenio –Domenio Ull de Llebre 2016– i Ànima Nua Cor Viu –2019 negre–. Ambdós són vins que transmeten l’essència de les vinyes de Cellers Domenys, conreades per generacions de pagesos. Cal destacar que dins de la zona de la DO Conca de Barberà, l’equip de tast de la Guia Peñín ha avaluat un total de 51 referències, 4 de les quals són de DOMENIO WINES.

Domenio Sumoi Negre, l’excel·lent DOMENIO WINES de la DO Catalunya

Amb un “color cirera, aroma a fruita madura, balsàmic i fàcil de beure”, el Domenio Sumoi Negre 2016 de DOMENIO WINES es posiciona amb aquestes valoracions a la Guia Peñín com un “Vi excel·lent” amb 91 punts, emparat per la DO Catalunya.

Entre els 63 vins tastats a la zona de la DO Catalunya, 7 són DOMENIO WINES. La Guia Peñín destaca aquesta marca per la diversificació del seu catàleg, el qual presenta des de vins “més ambiciosos” com el Domenio Sumoi Negre 2016 fins a vins “més senzills” com els Capvespre Origen 2020 –blanc, rosat i negre– i Capvespre Sunset 2020 –blanc, rosat i negre–. Aquestes dues darreres famílies, emparades sota la DO Catalunya, han assolit també notables puntuacions en la darrera edició d’aquest prestigiós manual de vins i s’han posicionat com a “Vins molt bons”, categoria que va dels 85 als 89 punts.

FER UN COMENTARI