Tret de sortida a la disbauxa carnavalera de Vilanova i la Geltrú

0
592

Dissabte al vespre va presentar-se a la plaça de les Neus el cartell i el programa d’actes del Carnaval 2020, que és el moment de l’any que marca un abans i un després a la ciutat. Enguany la presentació va anar precedida d’una cercavila pels carrers del centre a càrrec dels Gegants de la Cuyna Vella, que commemoren el seu desè aniversari: amb música de Marta Pujadas i coreografia de Miquel Burgés, els gegants vilanovins que només surten el dissabte i el dimarts del Vidalot van estrenar per celebrar l’efemèride un ball propi, acompanyats dels gegants “carnavalers” de Solsona i Torà i els seus quatre nans.

Cartell de Lluís Amaré

El cartell d’enguany del carnaval és obra de l’artista vilanoví Lluís Amaré, i és un cartell 100% Amaré, amb el seu estil inconfusible. L’autor va dir que la peça “expressa i recull tots els colors i els actes del Carnaval vilanoví, des del ball de mantons a l’enterro de la sardina”, i que fa incidència especial també en el caramel “com a personatge emblemàtic del Carnaval vilanoví”.

Entre les novetats que va desvelar la junta de la FAC, encapçalada pel seu president en funcions Albert Hernàndez, hi ha el nou penó que lluirà el Vidalot el dimarts de Carnaval, així com la ja anunciada de la implantació de l’ecocaramel per les comparses. La regidora de Cultura Adelaida Moya deia que “l’ecocaramel avança, no hi ha marxa enrere, a més a més, és una aposta ferma tant de la FAC com de les entitats i del propi Ajuntament”, atès que els residus que “queden escampats per la ciutat i que no desapareixen, van a parar al mar”. Moya també va destacar que, com l’any passat, enguany el carnaval de Vilanova és contrari a les agressions: “l’any passat ja es va intensificar molt aquesta campanya amb la instal·lació dels punts liles. Les agressions no hi tenen cabuda, ni el masclisme, ni la violència. Per Carnaval tot s’hi val, però tot s’hi val respectant sempre els altres”. El primer acte oficial del Carnaval 2020 va tenir com a colofó l’encesa dels antifaços que guarneixen la rambla Principal i un concert a càrrec del grup Bocamolls.

El mateix dissabte es va presentar al Saló de Plens de la Casa de la Vila el cupó de l’ONCE dedicat a les comparses de Vilanova. La iniciativa va ser una de les primeres peticions que va rebre l’alcaldessa Olga Arnau després de ser investida. Durant la setmana de carnaval, els cupons que es venguin arreu de l’Estat portaran la imatge del carnaval vilanoví. Segons el sotsdelegat de l’ONCE a Catalunya, Àngel Àvila, seran 5,5 milions de cupons els que s’editaran amb la imatge més emblemàtica del carnaval vilanoví.

130 invitacions al balcó

D’altra banda, dilluns vinent a la 1 del migdia es farà al Saló de Plens el sorteig per veure les comparses des del balcó de l’Ajuntament. Hi haurà, per novè any, cinc passis dobles en joc, entre les persones inscrites fins al dia 11. Una hora abans, a les 12, es lliuraran entre gent gran triada aleatòriament del cens municipal, seixanta invitacions dobles per veure les comparses des de la biblioteca Joan Oliva.

FER UN COMENTARI