Triatge de la gent gran a les UCI

1
81

Quan li van retirar les competències sobre residències, centres de dia i centres sociosanitaris a l’incompetent conseller de Treball i les van readjudicar a la consellera Vergés, de Salut, va millorar notablement la seva situació. Llavors es va destapar un escàndol: el triatge a les saturades UCI dels hospitals.

La consellera, inicialment, deia la paraula “protocol” a cada dues frases. Es referia genèricament a la normativa que seguien els hospitals, entre altres coses, per triar qui tenia dret a respiradors i UCI. El famós “protocol” té o tenia dos punts molt discutibles i que mereixen una reflexió bioètica profunda. I, potser, moltes demandes jurídiques.

Un punt que parla de l’obstacle de l’edat del malalt i les seves xacres. I un altre punt, la “rellevància social” del candidat a una UCI. No entraré en detalls pel nombre de paraules màxim que permet la Bústia de La Fura. Que cadascú faci una immersió a Google i ho trobarà.

Em queixo i comparo entre la injustícia letal de triar, per exemple, un ionqui jove o madur amb prioritat sobre un innocent avi que tota la vida ha fet els deures i ha cotitzat religiosament a la Seguretat Social. I, sobre el segon punt, triar un Pujol o Millet, amb prioritat sobre un innocent avi que només el coneixen a casa seva i mai ha robat un euro.

Esperem la dimissió o cessament del conseller Chakir Elmrani Lesfar, d’ERC, i que també veureu participant en el tancament de Nissan.

Joan Pes Castell

Sant Sadurní d’Anoia

1 COMENTARI

  1. Recordo que, òbviament, s’ha fet un inadmissible ultratge a la Llei de la Dependència. Vist el que hem vist, també hem de procurar salvar les pensions. I això depèn dels afectats, directes i indirectes, i la seva capacitat de fer el que estan fent els de Nissan. No confiem amb les promeses dels polítics.

FER UN COMENTARI