Un altre dilluns perdut

0
155

Arribem a final de mandat sense solucionar (i ja no ho farem) la desídia del govern, de tots els governs, de cara a informar l’oposició. Informes que arriben (si arriben) el mateix dia de ple, punts que no passen per comissions, mocions que no es deixen recollir… En fi, seguim en la cultura de les majories absolutes però sense majories absolutes (i no tornaran). Però, per sort, el debat polític al plenari existeix perquè l’oposició presenta mocions (que després el govern es passa per la tangent). El greuge vilanoví amb el servei de rodalies, la millora de l’espai públic, suport a les treballadores d’atenció primària i absolució de les preses polítiques són algunes de les aprovades dilluns. En aquest cas, la nostra proposta de Som VNG (juntament amb la CUP i Ariadna Llorens), una moció a favor de reconèixer el dret d’una treballadora municipal a ser readmesa després d’un acomiadament injust per possible persecució sindical, va ser rebutjada. Tenir els serveis externalitzats en mans de multinacionals serveix per a això, per tenir govern que fa de majordom d’aquestes empreses i sempre donen l’esquena a les treballadores que es deixen la vida donant un servei a la ciutat. Fàstic especial fa veure com alguns partits, quan eren a l’oposició, sí que donaven suport a aquestes propostes, només, ara ho veiem, per veure si així desgastaven el govern, però amb el canvi de cadira, canvi de principis.

Una menció curta però no tant com el seu protagonista: tot el rebuig al regidor que fa oposicions per entrar a Vox. Una estafa democràtica per part d’un energumen que ha segrestat una acta de regidor per promoure el seu odi. Des de Som VNG el mantindrem al lloc on està i mereix seguir, i cridem la resta de forces democràtiques a mantenir-lo: la més absoluta irrellevància.

En fi, el nostre plenari segueix lluny, molt lluny, de la ciutadania que diu representar i sense fer front a les necessitats de la gent vilanovina, aprovant tot allò que serveix per anar tirant i oposant-se a tota proposta que impliqui alguna acció, el més mínim canvi.

Enver Aznar, regidor de Som VNG

Vilanova i la Geltrú

FER UN COMENTARI