Un any de compromís amb el Penedès!

0
166

La setmana passada la Delegació del Govern al Penedès vam fer balanç del primer any de mandat, fent valdre el compromís amb el territori. Aquest darrer any, hem impulsat la delegació del govern perquè tots els departaments de la Generalitat de Catalunya treballin amb una mirada penedesenca. Ho hem fet avançant a partir dels quatre pilars definits l’any 2021: concreció del compromís de desplegament, dinàmica de treball amb mirada penedesenca perquè tots els serveis territorials de les conselleries tinguin el Penedès com a referent, proximitat amb les entitats municipalistes i els agents econòmics i socials, generant totes les sinergies possibles, i planificació territorial per generar cohesió al territori per aplicar el pla de govern amb mirada pròpia.

Hem establert una dinàmica de treball que ens permet treballar amb transparència, escoltar el territori i apropar la Generalitat a la ciutadania, territorialitzant el pla de govern de manera transversal amb tots els departaments. Així, hem dut a terme més de 462 actes i visites, de conselleres i consellers, a ajuntaments, consells comarcals, entitats i empreses, i reunions internes com a Generalitat.

La Delegació del Govern al Penedès hem treballat intensament per concretar l’acció de govern al territori, amb 20 objectius principals per a la reactivació econòmica i social de les nostres comarques. Això es constata en les fites assolides d’enguany: la concreció del calendari de desplegament dels serveis territorials propis, amb el nomenament del director de serveis territorials d’educació aquest juliol (avançant-se al calendari previst per a la tardor); la creació de la regió sanitària del Penedès; la implantació d’una oficina de l’agència per la competitivitat de l’empresa a Sitges, la propera tardor; la incorporació del Baix Penedès al programa “Treball a les comarques”, impulsat pel SOC i destinat a concedir ajuts als territoris amb més necessitat de reequilibri econòmic, o els nous estudis universitaris d’infermeria a Vilafranca del Penedès i Igualada.

El Govern de la Generalitat aposta decididament pel Penedès, amb una visió de país sencer, on els matisos territorials al programa de govern permeten fer les millors polítiques públiques a favor de tots els ciutadans i, des de la Delegació, seguim teixint les aliances que ens permetin posar en valor el nostre territori.

Per un Penedès al servei de les persones! 

David Alquézar i Claramunt

Delegat del Govern al Penedès

FER UN COMENTARI