Un any que pot ser revulsiu pels verds

0
89

Estem a l’entrada d’un nou any. Deixem enrere dotze mesos marcats encara per les conseqüències de l’1 d’octubre del 2017. Una jornada històrica a Catalunya i a Europa que encara es manté ben viva en tota la societat i de la qual se’n deriven molts factors.

Un any en què hem repetit eleccions legislatives amb uns resultats pitjors per als guanyadors en segona ronda, els quals s’han hagut de conscienciar i evitar que el país tornés a votar per tercera vegada un Congrés i un Senat. Al final s’ha imposat el seny i, vist que les conseqüències podien ser pitjors, s’ha aprofitat el que hi havia a la taula.

Les eleccions que més han interessat han estat les municipals, amb l’entrada de gent nova en el món de la política i altres dinosaures que encara van trampejant la situació intentant salvar els mobles abans de sortir per la porta del darrere. Hi ha cada cop més formacions i el bipartidisme a casa nostra ja forma part de la llegenda d’aquest país.

A Vilafranca han estat marcats perquè els verds no han pogut guanyar el Concurs de Castells de Tarragona. Un fet molt remarcable en una comarca on moltes persones s’identifiquen amb aquest color i amb aquesta colla castellera, fent pinya al seu voltant. Pot ser un revulsiu per la colla per tornar a agafar embranzida i per donar una mica de caliu a això de les competicions en temes de cultura popular, que no trobo gens adient perquè el resultat final pot donar moltes sorpreses.

Pel que fa als Nens del Vendrell, després del boom dels castells de nou han baixat a una etapa tranquil·la, esperant noves samarretes que els permetin pujar un pis més. Només cal esperar. La gran notícia d’aquest any ha estat el robatori del remolc amb els gegants vells del Vendrell. Avui en dia els professionals d’aquest sector ja no són el que eren i no tenen pietat amb les propietats alienes. Sort que al final varen aparèixer sans i estalvis.

FER UN COMENTARI