Un govern d’esquena al poble del Vendrell

0
118

Vull posar de manifest la meva inquietud pel camí que està prenent el nou govern en aspectes principals del funcionament municipal. Al primer ple de la legislatura va aprovar cedir les competències que fins ara tenia el ple a la Junta de Govern en matèria de contractació i patrimoni. Això és un pas enrere perquè podran fer contractes de qualsevol quantitat, comprar béns o cedir-los sense passar pel ple municipal, en un municipi on encara patim els efectes draconians del pla d’ajust del 2012, que ens va imposar el govern central perquè el PSC i el PDCAT van arruïnar el municipi. No és possible entendre que es faci això deixant fora del debat públic decisions econòmiques transcendentals per posar-les en mans d’una Junta de Govern dirigida de forma majoritària pels mateixos que ens van arruïnar.

El cinisme del nou govern local té el seu màxim exponent quan determina que quan les qüestions siguin d’interès general, la Junta de Govern les farà públiques. Això tan sols servirà per veure l’escenificació de com el govern fa el que vol, donat que al cap i a la fi, no s’hi podrà fer res. Aquesta transparència és una estafa premeditada: els regidors i regidores de govern porten el guió del que diran, i els grups de l’oposició i el poble de Vendrell tan sols hi assistiran com a convidats de pedra.

Aquesta proposta demostra el tarannà del govern del PSC del Vendrell, amb una típica acció de vella política, que sempre ha volgut governar a porta tancada per no donar explicacions, com va fer amb el deute de l’Ajuntament, del qual mai ha explicat res. Als seus socis de govern, Ciutadans i l’AVP, els diré que estan fent un flac favor al poble amb el suport a aquesta proposta. Governar a porta tancada és més còmode, però es fa un flac favor a la democràcia, a la transparència i a la participació de la ciutadania del Vendrell.

Antonio Garcia Leal,
secretari de l’AVV Tancat III

El Vendrell

FER UN COMENTARI