Un Nadal per dissenyar

1
221

A aquestes alçades del calendari i vist el panorama que tenim al davant, les festes més importants que tenim a tocar són les nadalenques. Ja fa dies que colònies, joguines, torrons i cava són coses que es poden veure amb una presència per sobre de la normalitat en botigues petites i grans. Alguns aprofiten el “Black Friday” per portar a terme les principals compres d’aquestes festes.

Enguany suposo que no serà diferent. Només falta saber on podrem anar i en quines condicions. Encara que sempre ens quedarà la compra per internet, un cop més hem d’apostar pel nostre comerç de proximitat i pels petits establiments que tenim a tocar. Aquest exercici dona vida al municipi i potser aquests diners un altre dia es revertiran d’una manera o altra en el teu negoci. Si compres a les grans plataformes, aquest exercici de retorn el tens una mica complicat, la veritat.

La nostra actualitat va dia a dia. De vegades, avui tenim una mica clar quin és el nostre marc de comportament legal i al cap d’un parell de dies ja ho tenim tot a l’inrevés, per tant, les previsions en aquestes circumstàncies són del tot imprevisibles. Enguany podem viure una cosa que no s’havia vist mai: que tinguem un topall de comensals a taula per a aquestes festes. Per a aquelles famílies nombroses ja veig que s’haurà d’aplicar un sistema de menjar per emportar-se.

Potser enguany acabarem d’estendre aquest costum que va agafant força a casa nostra quan moltes famílies en aquests dies van a un restaurant a celebrar els seus àpats principals o simplement s’ho emporten a casa. Una manera que ningú estigui moltes hores a la cuina, com era una tradició dels nostres  ancestres. Llavors, un altre repte serà la nit de cap d’any; potser l’opció més ferma ara per ara és seguir les campanades des del sofà de casa amb una ampolla de cava i unes copes, amb alguna cosa per anar picant durant la nit. Els Reis d’Orient mereixen un capítol a part.

1 COMENTARI

  1. La pandèmia ens ha aportat dos tipus de “missatges força”, els reivindicatius (festa, consum, sortir) i els discriminatius o tabús (morts, residències letals, autònoms).
    La gent no vol saber res de males notícies, malalties ni crisis. Així ens va. Els joves tenen un futur negre.

FER UN COMENTARI