Un nou horitzó pel Molí d’en Rovira

0
118

Els tècnics de la Generalitat han aprovat unànimement el Pla del Carrer Comerç, posant fi a un període d’interinitat iniciat el 2003. A ningú se li escapa que aquest pla serà un gran estímul per al Molí d’en Rovira. Afronta reclamacions històriques dels veïns, com ampliar voreres i guanyar espai als camions, i millora les condicions per a ubicar comerços al barri. Pensem que el 32% dels immobles afectats pel pla avui dia estan buits.

Els carrers Doctor Janer, Mare Ràfols i Bisbe Estalella es transformaran en artèries verdes, connectant l’interior del barri amb el gran espai natural que cobrirà la llosa de la via; s’obrirà una gran plaça central de més de 4.000 m2 i l’Ajuntament disposarà d’un espai d’uns 2.000 m2 per a fer-hi un equipament públic.

Tota aquesta obra pública s’acompanya de millors condicions d’edificabilitat pels veïns, però l’increment previst és molt discret: en dotze anys passarem dels 92 habitatges per hectàrea als 100 (el 30% dels quals seran de protecció oficial).

Per últim, les històriques naus del segle XIX passen a ser “edificis a conservar” i queda prohibit que s’hi facin grans obres d’alteració estructural; una protecció jurídica inexistent fins ara.

Així doncs, l’aprovació del Pla del carrer Comerç és una fita molt important que revitalitzarà el barri i que plasma la visió a llarg termini d’una forma de fer política en positiu que dona resultats i millora la vida del dia a dia dels vilafranquins.

Executiva local de Junts per Vilafranca

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI