El mes d’octubre Vilafranca se sumava al projecte Reciclos, impulsat per l’empresa Ecoembes. Es tracta d’un sistema de devolució i recompensa de reciclatge que incorpora la tecnologia mòbil a l’hàbit de reciclar promogut per Ecoembes. L’Ajuntament ha informat avui que amb els punts obtinguts pels més de 550 ciutadans de Vilafranca els que utilitzen el Reciclos s’ha aconseguit la instal·lació d’un punt d’autoreparació i manteniment de bicicletes que inclou bomba de peu d’aire per inflar rodes, claus hexagonals Allen de 3-4-5 cm, clau anglesa, alicates, tornavís pla i d’estrella i dues palanques per treure la coberta de la roda.

Aquest punt d’autoreparació es col·locarà al costat de l’aparcament tancat per a bicicletes de davant de l’espai jove La Nau, al carrer Baltà de Cela, i se sumarà al que ja es troba instal·lat al passeig del Camp dels Rolls (al costat de l’estació de trens). Per utilitzar-lo, només cal introduir una moneda que permet obrir un armariet amb totes les eines disponibles. Un cop es tanca l’armari, es retorna la moneda introduïda.

Amb aquest primer projecte assolit, a partir d’ara els punts que donin les persones que reciclin llaunes i ampolles de plàstic de begudes es dedicaran a la iniciativa “Camins amb arbres” que vol fomentar la presència d’arbres autòctons en els límits dels camins.

FER UN COMENTARI