Presentat el programa de Carnaval de Vilafranca que arrancarà, com marca la tradició, dijous vinent, dijous gras, amb l’arribada del rei Carnestoltes. Enguany el protagonista de la disbauxa acompanyat de tota la seva cort, arribarà a la plaça de la Sardana, al barri de Sant Julià, i marxarà en cercavila fins a la plaça de la vila per oferir el tradicional pregó. Ja a la nit, al teatre Cal Bolet, es programarà una nova edició del Curtnaval, amb la projecció dels tretze curts que s’hi han presentat.

El primer cap de setmana de Carnaval començarà divendres a la nit amb l’escorreguda de bars que enguany tindrà com a novetat l’acompanyament en tot moment de dos dj., els mateixos que a les dotze de la nit faran el ball de gala, per primer cop, al Pati de l’Escorxador. L’endemà, després de les clàssiques matinades pel mercat de tot el seguici carnavalesc i el vermut electrònic a la plaça Penedès, arribarà el torn del Carnaval infantil. El servei de Cultura ha encomanat a l’Escola Municipal de Música que creï una cançó perquè els més petits puguin despertar el Rei Carnestoltes; l’encarregat de compondre-la ha estat el músic i professor Carles Sanz, el qual ha explicat que es tracta d’un tema pensat per infants de 3 a 8 anys “perquè la puguin aprendre i cantar”. Una de les altres novetats del Carnaval infantil és l’emplaçament, ja que deixa de celebrar-se a la plaça Jaume I per concentrar tota l’activitat a la plaça de la Vila, amb una festa amb un dj. infantil, photocall i xocolatada.

Dimarts i dimecres a la tarda es farà la tradicional Vetlla del cadàver del Rei Carnestoltes i dimecres l’enterrament, la incineració i la sardinada popular a la plaça del Tívoli.

La Rua de la Resurrecció, que es farà divendres 8 de març, serà la més participada de totes. Tot i que en un principi l’organització havia decidit ampliar el nombre de carrosses participants de 25 a 30, les moltes inscripcions que s’han rebut han fet que aquesta xifra creixi fins a les 35 i les 10 comparses, passant dels 3.200 participants de l’any passat als 4.000, cosa que suposarà . Es calcula que això farà allargar la rua al voltant d’una hora i mitja, per la qual cosa l’hora d’inici de la Rua s’ha avançat a dos quarts de nou.

El punt final al Carnaval de Vilafranca es posarà diumenge al migdia amb el Carnaval Xic, organitzat per les AMPES de les llars d’infants i que enguany se celebrarà a l’escola Mas i Parera.

FER UN COMENTARI